Junior assistent accountant (audit)
(voor 4 of 5 dagen per week in Alkmaar)

Daar sta je dan. Afgestudeerd en op zoek naar een baan in de financiële dienstverlening. Eigenlijk kun je overal aan de slag, maar wat wil jij? Hoe wil jij werken, je ontwikkelen en hoe wil jij dat je dag eruit ziet? Ik, Lisa, werk nu bijna een jaar bij De Hooge Waerder en vertel je graag hoe het bij ons is. Ons audit-team zoekt namelijk een collega!

Hoe ziet mijn dag eruit?

Vandaag ben ik samen met mijn collega’s op locatie bij een klant om de jaarrekening te controleren. We zijn met een team van vier bestaande uit twee junior-assistenten, een medior-assistent en de controleleider.

We beginnen de dag met koffie en nemen de werkzaamheden door die we vandaag gaan uitvoeren. De controleleider vraagt mij om een jaarrekeningpost te controleren en ik vraag de benodigde bestanden op bij de klant. Ik vind het fijn dat ik zelf verantwoordelijk ben voor een taak en probeer deze zo goed mogelijk uit te voeren! Tijdens de werkzaamheden word ik goed begeleid en als ik vragen heb kan ik bij mijn collega’s terecht. Ik kan mijn theoretische kennis goed toepassen en mijn inbreng wordt zeer gewaardeerd.

Het is tijd om te lunchen en we gaan even naar buiten. ‘s Middag ga ik verder met mijn werkzaamheden en leg alles netjes vast in het controledossier. Aan het einde van de dag geef ik door hoever ik gevorderd ben met mijn werkzaamheden en nemen we de planning voor de volgende dagen door. Na een dag hard werken ga ik voldaan naar huis.

Taken en verantwoordelijkheden
• Je houdt je bezig met het maken van procesanalyses;
• Je controleert de bedrijfsprocessen bij de klant;
• Je verricht (jaarrekening) controlewerkzaamheden;
• Je hebt regelmatig klantcontact

Als je mijn collega wordt wat staat daar dan tegenover?
• Een prima beloning;
• Hard werken vraagt om ontspanning en daar krijg je bij ons 28 vakantiedagen voor (op ft basis);
• Om de ontspanning te bekostigen 8% vakantiegeld;
• Collectieve zorgverzekering, pensioen, korting bij diverse sportscholen, ruimte voor eigen inbreng, studiefaciliteiten en persoonlijk ontwikkelingsplan (POP);
• Bijzondere personeelsuitjes (denk aan Sicilië, Den Bosch, Berlijn, Groningen of Dublin) maar wij zijn ook sportief en vinden gezondheid belangrijk!
• Een goede bewaking van de balans werk-studie-privé!

Hoe ben ik hier begonnen?
Ik heb zelf een afgeronde HBO opleiding en ben bezig met mijn master Accountancy en Control. Als je een andere financieel economische HBO/WO opleiding hebt gevolgd kun je ook goed instromen. Het is wel fijn als je al wat ervaring hebt opgedaan binnen de controlepraktijk van een accountantskantoor. Het is een pré als je handig bent met Excel en kunt werken met MLE, Caseware en Idea.

Ben jij dé DHW’er die wij zoeken?
Deze functie kun je misschien bij veel bedrijven bekleden, maar er is maar één De Hooge Waerder: korte lijnen in een collegiale en informele werksfeer.

De Hooge Waerder staat voor:
• Toegankelijk en betrokken;
• Altijd waerde leveren;
• Betrouwbaar;
• Verantwoordelijkheid pakken.

Herken jij je in onze kernwaerden en in deze vacature?
Neem dan contact op met onze Recruiter Cindy Smit via WhatsApp (06- 823 983 26) en misschien tot snel?