Hbo-meewerkstage accountancy (najaar 2020)

Functieomschrijving

“Mijn stage bij de Belastingdienst/Directie Grote Ondernemingen was plezierig en zeer leerzaam, doordat ik goed gecoacht werd door professionals met een Accountancy-achtergrond en ik mocht helpen met het uitvoeren van diverse en uitdagende controlewerkzaamheden om de aanvaardbaarheid van belastingaangiftes te toetsen.” Ali Ghasemali, voormalig stagiair bij de Belastingdienst.

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen.
Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Je loopt stage bij één van de directies binnen de Belastingdienst. En of dat nou de Directie Grote ondernemingen of de Directie Midden- en kleinbedrijf is, het maakt niet uit. In alle gevallen ga jij tijdens jouw stage veel leren en jezelf ontwikkelen. Gegarandeerd! Als stagiair accountancy krijg je een unieke blik achter de schermen over hoe wij als fiscaal toezichthouder controles uitvoeren bij belastingplichtigen. Je gaat je bezighouden met de uitvoering van controles op één of meerdere belastingmiddelen en treedt dan ook regelmatig in contact met belastingplichtigen, adviseurs en accountants. Bij de controles werk je onder andere samen met fiscalisten en IT auditors. Én…., wij willen van jou leren! Want met jouw eigentijdse en vernieuwende kennis en kunde willen wij onze processen en daarmee de dienstverlening aan burgers en bedrijven in Nederland voortdurend verbeteren en optimaliseren.

Bij het formuleren van een passende stageopdracht gaan we jou ondersteunen. Je doet ervaring op met actuele fiscale vraagstukken en je krijgt hierbij professionele begeleiding. Én we stimuleren eigen initiatief. Je krijgt dus de kans om zaken op te pakken die niet direct gekoppeld zijn aan je opdracht, maar wel belangrijk zijn voor jouw ontwikkeling. Dus…

Zullen we zaken doen en word jij onze nieuwe stagiair? Of wil je hier eerst meer over weten? Lees dan het verhaal van Daan de Graaf: stage-lopen-bij-de-Belastingdienst

Functie-eisen

 • Je bent een hbo-student accountancy.
 • Je hebt voldoende studiepunten om deze stage te kunnen lopen.
 • Je bent minimaal vier maanden 24 tot 36 uur per week beschikbaar.
 • Vermeld in je motivatiebrief duidelijk:
  • Je motivatie voor en doel van deze stage.
  • De begin- en einddatum van jouw stage.
  • Het aantal uur per week dat je beschikbaar bent.
  • Je voorkeurslocatie: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Emmen, Groningen, Leeuwarden, Middelburg, Venlo, Utrecht.
 • En stuur je meest recente cijferlijst mee met jouw sollicitatie.

Herken jij jezelf ook hierin?

Je bent sociaal en je beschikt over goede contactuele vaardigheden. Je bent je dan ook goed bewust van je omgeving. Je bent een doorzetter en je kunt je werkzaamheden uitstekend plannen en organiseren. Je bent in staat om zelf een oordeel te vormen en je wilt jezelf altijd blijven ontwikkelen.

Hbo-afstudeerstage finance, tax and advice (FRE) najaar 2020

Solliciteer direct

Functieomschrijving

“Zelfstandig naar aangiften kijken, lastige theoretische vraagstukken behandelen, de juiste feiten verzamelen om tot een oordeel te komen. Na een aantal maanden stage wist ik al zoveel meer dan ik had verwacht. Ik zou tegen alle studenten willen zeggen: “Ga het gewoon doen!”. Het geeft een enorme voorsprong.” Thomas de Bruin, voormalig stagiair bij de Belastingdienst.

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Want een tevreden stagiair, is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen; een échte win-winsituatie, want ook wij kunnen en willen leren van jou!

Je loopt stage bij één van de directies binnen de Belastingdienst. En of dat nou de Directie Grote ondernemingen of de Directie Midden- en kleinbedrijf is, het maakt niet uit. In alle gevallen ga jij tijdens jouw stage veel leren en jezelf ontwikkelen. Gegarandeerd! Je leert onze processen kennen en je krijgt de verschillende aspecten van onze dienstverlening helder in het vizier. Én…., wij willen van jou leren! Want met jouw eigentijdse en vernieuwende kennis en kunde willen wij onze processen en daarmee de dienstverlening aan burgers en bedrijven in Nederland voortdurend verbeteren en optimaliseren.

We zullen je bij het formuleren van een passende stageopdracht ondersteunen. Je doet ervaring op met actuele fiscale vraagstukken en je krijgt hierbij professionele begeleiding. Je zult je theoretische kennis toepassen in de praktijk. Je gaat aangiften en bezwaarschriften beoordelen en verzoeken om vooroverleg behandelen. Je leert daarbij ook welke invloed het handelen van de Belastingdienst heeft op de compliance van een ondernemer.

Én we stimuleren eigen initiatief. Je krijgt dus de kans om zaken op te pakken die niet direct gekoppeld zijn aan je opdracht, maar wel belangrijk zijn voor jouw ontwikkeling. Dus…

Zullen we zaken doen en word jij onze nieuwe stagiair? Of wil je hier eerst meer over weten? Lees dan het verhaal van Daan de Graaf: stage-lopen-bij-de-belastingdienst

Functie-eisen

 • Je bent een hbo-student finance, tax and advice óf fiscaal recht en economie.
 • Je hebt voldoende studiepunten om deze stage te kunnen lopen.
 • Je bent minimaal vier maanden 24 tot 36 uur per week beschikbaar.
 • Vermeld in je motivatiebrief duidelijk:
  • Je motivatie voor en doel van deze stage.
  • De begin- en einddatum van jouw stage.
  • Het aantal uur per week dat je beschikbaar bent.
  • Een eerste en tweede voorkeurslocatie: Arnhem (3 posities), Hoofddorp (4 posities), Hoorn (1 positie), Utrecht (4 posities).
 • En stuur je meest recente cijferlijst mee met jouw sollicitatie.

Als je al eerder stage gelopen hebt bij de Belastingdienst, vermeld dan ook de naam van je toenmalige stagebegeleider!
Herken jij jezelf ook hierin?

Je bent sociaal en je beschikt over goede contactuele vaardigheden. Je bent je dan ook goed bewust van je omgeving. Je bent een doorzetter en je kunt je werkzaamheden uitstekend plannen en organiseren. Je bent in staat om zelf een oordeel te vormen en je wilt jezelf altijd blijven ontwikkelen.

Hbo-stage administratieve processen

Solliciteer direct

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om een centrale directie van de Belastingdienst in korte tijd van a tot z te leren kennen? Zie je het zitten om processen voor het eerst helder te beschrijven, zodat collega’s weten waar ze aan toe zijn en de continuïteit gewaarborgd wordt? En wil je stage lopen in een open, sociale omgeving waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling? Word onze nieuwe hbo-stagiair procesbeschrijving.

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Jij loopt stage bij de afdeling advies en internationaal van de concerndirectie uitvoerings- en handhavingsbeleid (UHB). UHB stelt kaders, formuleert beleid en stelt instrumenten beschikbaar die de Belastingdienst helpen met de uitvoering van wettelijke taken, handhaving en internationale activiteiten. Waar we bij UHB graag verbetering in willen aanbrengen, is het beschrijven van onze administratieve processen. Op dit moment wordt er veel ervaring van senioren op junioren doorgegeven. In 2020 wil de Belastingdienst de processen die binnen onze directie plaatsvinden laten beschrijven. Dit om de informatie beter toegankelijk te maken en de kwaliteit en continuïteit van ons werk te borgen. En jij helpt ons daarbij!

Als stagiair krijg je in jouw stageperiode — drie tot zes maanden — de kans om de processen eigen te maken en te beschrijven. Je voert zelfstandig gesprekken met diverse collega’s om informatie te verkrijgen en maakt daar vervolgens heldere en toegankelijke werk- en procesbeschrijvingen van. Op een aantal gebieden zijn er mogelijk ook al rijksbrede of departementale werkinstructies of beschrijvingen waar je uit kunt putten. En als het nodig is, adviseer je het management over verbetervoorstellen.

Wij bieden jou ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan. De werksfeer is open, sociaal en op samenwerking gericht. Aandacht voor je persoonlijke en loopbaanontwikkeling vinden wij vanzelfsprekend. En tot slot wordt er ook veel gelachen bij UHB.

Dus: zullen we zaken doen en word jij de nieuwe stagiair van de Belastingdienst? Neem snel contact met ons op!

Functie-eisen

 • Je volgt een hbo-opleiding, waarbij jouw hands-on-mentaliteit belangrijker is dan je studieachtergrond.
 • Het is een pre als je goed bent in het maken van infographics.
 • Je bent drie tot zes maanden beschikbaar voor 32 tot 36 uur per week.

Herken jij je ook hierin?
Een luisterend oor, oog voor details én een goed analytisch vermogen. Jij hebt het allemaal. Daardoor kun je complexe zaken snel tot de kern reduceren. En weet je die vervolgens ook nog eens helder te verwoorden en/of visualiseren? Dan past deze stage helemaal bij jou. Belangrijk is verder dat je je mondeling en schriftelijk uitstekend kunt uitdrukken, dat je een klantgerichte instelling hebt en dat je je eigen werk goed kunt plannen en organiseren. Kortom: je bent een fijne collega om mee samen te werken!